Зенарт



Техніка зенарт, або малювання за допомогою кривуль та крапок, стрімко набирає популярності у всьому світі. Адже створювати хитромудрі та яскраві візерунки може кожен — і дорослий, і дитина. Тож пропонуємо долучитися до цього незвичайного виду графічного мистецтва! 


Зeнapт — вільне малювання з ефектом медитативності. Цей нескладний стиль може опанувати кожен. По суті, зенартом можна вважати будь-яке графічне зображення, яке складається із переплетених простих візерунків, ліній, фігур та кольору. Техніка зенарт розвиває окомір, фантазію, вчить гармонійно вибудовувати композицію, тренує емоційну сферу, є ефективним способом саморегуляції та релаксації.

Малювання візерунків у техніці зенарт позитивно впливає як на дрібну моторику, так і на емоційний стан, сприяє розвитку пам’яті, уваги, концентрації, знімає стрес і втому.

Крім цього, зенарт дає змогу:

· підвищувати власну самооцінку;
· розвивати —
– психічні процеси — сприйняття, пам’ять, увагу, уяву;
– вольові якості — посидючість, охайність, старанність;

· розширювати кругозір завдяки знанням про нову графічну техніку;
· формувати позитивне ставлення до творчої діяльності та здатність отримувати задоволення від своєї творчості.

Щоб працювати у цій техніці, не потрібно володіти жодними художніми навичками. Малювати можуть всі у віці від 4 до 90 років. Та перш ніж приступати до малювання, слід ознайомитися з основними правилами роботи:

· все, що ви робите, — красиво. Не сумнівайтеся у собі!

· критика своїх і чужих робіт — неприпустима. Зенарт — це не критичне малювання.

· головне — отримувати задоволення! Не поспішайте, насолоджуйтеся процесом!

На занятті ми малювали зентарт на тему:«Рибка моєї мрії». Учні отримали новий цікавий досвід і підтверження того, що всі вони мають художні здібності.


Комментарии

Популярные сообщения из этого блога

Практикум стійкості