Майстер - клас під час зимових канікул для вчителів з правопівкулевого малювання"Ангел моєї душі"та "Лисичка в зимовому лісі"



Суть методу правопівкульного малювання полягає в тимчасовому придушенні роботи лівої півкулі і передачу провідної ролі в малюванні правій, більш придатній для цієї діяльності. При роботі ігноруються думки з пам'яті про те, як об'єкт повинен виглядати. Замість цього художник «бачить об'єкт насправді» - порівнюючи його розмір в цілому, розмір окремих елементів, відношення простору, світла і тіні і об'єднанні всього цього в єдину картину.

Що ж це таке інтуїтивне (правополушарное) малювання?
Це наш ключик до своїх внутрішніх емоцій і переживань, до своєї підсвідомості. Коли людина малює і не замислюється про свій твір як художній, виводить на аркуші паперу те, що йому хочеться і здається потрібним в даний момент - в його образах завжди проявляється його внутрішнє «Я».
 

Як це працює? Інтуїтивне малювання призводить до активізації правої півкулі, яка у людини відповідає за ідеї, образи, творчість. У той час, як у дорослих, в основному домінуючою є ліва - це логіка, розрахунок, обмеження. Інтуїтивне малювання - як метод арт-терапії - це чудовий спосіб уникнення внутрішніх заборон, знищення емоційних блоків. Таке малювання дозволяє поглянути на світ і себе з іншого боку. Арт-терапія має на меті допомогти людині вирішити його проблему, зрозуміти в чому вона полягає, розглянути різні і можливі шляхи виходу і ситуації. І ось тут інтуїтивне малювання і допомагає. Страхи, затискачі, комплекси, негативні емоційні стани стають вже не такі значущі, не такі реальні і не такі безвихідні. Правопівкульне малювання одночасно і лікує і діагностує і приносить задоволення від самовираження!

Найголовніше і значуще: ВАМ НЕ ТРЕБА БУТИ ХУДОЖНИКОМ! Ви можете малювати, навіть якщо ніколи раніше не пробували! Арт-терапія проти оцінювання, порівнянь і критики!













Комментарии

Популярные сообщения из этого блога

Практикум стійкості