Майстер-клас для учнів "Світлі почуття"



Ця сучасна унікальна методика - ефективний спосіб розслаблення й відпочинку, вивільнення творчого потенціалу, зміна фокусу у сприйнятті світу і себе. А що іще потрібно для учнів підліткового віку.
Цікавинка в тому, що зразок відсутній і тему учасники не знають. Сюжет вгадується лише в ході роботи, частіше - наприкінці.
Під час правопівкульного малювання ламаються стереотипи про візуалізацію реальності та ірреальності, про власні художні здібності і можливості, про правильність і неправильність. Все це відбувається за рахунок тимчасового придушення лівої півкулі, відключення логіки та раціональної оцінки, адже в інтуїтивному живописі немає зразка і будь-яких інструкцій.
Сам процес творчості, звертаючись до внутрішніх природних ресурсів людини, наповнює її бажанням жити і радіти життю. Прислухайтесь до своїх почуттів, відстежте їх у тілі, у диханні, дайте волю імпульсам, виберіть той колір, який вам до душі, і через руки, за допомогою творчих інструментів, створіть свій власний шедевр.
На занятті ми малювали листівочки до дня Святого Валентина «Чашечка для другої половинки» та «Зайчик, який спіймав своє кохання».










Процес був надзвичайним! Далі буде…

Комментарии

Популярные сообщения из этого блога

Практикум стійкості