День толерантності


16 листопада у нашій гімназії пройшов день толерантності. Практичний психолог Сілівоненко К. О. разом з класним керівником Сірик О. В. провели бесіду з учнями 5 класу «Толерантність у нашому житті». Учні ознайомились з поняттям толерантності, ознаками толерантної людини, мали нагоду відпрацювати у конкретних життєвих ситуаціях модель толерантної поведінки.

Під керівництвом  психолога було створена «Планета толерантності», яка символізує собою життя, мудрість, духовну культуру людства. На ній учні розмістили долоньки з гарними вчинками.


Дев'ятикласники взяли участь у тренінговому занятті: «Учимося толерантності». Учні мали можливість самостійно дослідити рівень своєї толерантності, засвоїли, що відсутність самоконтролю, розуміння іншого, презирство, підозрілість, недовіра, егоїзм, емоційна неврівноваженість породжують напруженість, позбавляють простір міжособистісних відносин, почуття захищеності й безпеки, приводять до злочинів, конфліктів, війн,  Підлітки отримали первинні навички формування толерантності як складного та тривалого процесу.

Проведення таких заходів у школі допомагає сформувати в учнів  правильне уявлення щодо толерантної поведінки, виховувати почуття поваги один до одного, до звичаїв, традицій і культури різних народів, розвивати  комунікативну культуру спілкування  та взаєморозуміння.


Комментарии

Популярные сообщения из этого блога

Практикум стійкості