Всесвітній День боротьби зі СНІДом

                              

1 грудня вся світова спільнота відзначає Всесвітній День боротьби зі СНІДом. Цього дня людство згадує про те, яку серйозну загрозу для життя людей несе ця глобальна проблема. Всесвітній День боротьби зі СНІДом став одним із найбільш визнаних міжнародних днів здоров’я і можливістю підвищити рівень обізнаності про це захворювання і його профілактику.



Тому напередодні  учнями 8 класу разом з соціальним педагогом Катериною Сілівоненко було створено інформаційний лепбук «ВІЛ/СНІД. Загроза людині та людству». Учні мали змогу обговорити проблемні питання даної теми, пригадати що таке ВІЛ/СНІД, які є шляхи зараження, ознаки хвороби, визначити найпоширеніші міфи та фейкові факти про ВІЛ/СНІД. А також сформувати своє свідоме ставлення до цієї підступної хвороби та людей, які змушенні боротися з нею на протязі свого життя.


А сьогодні, 01 грудня, соціальний педагог  продемонструвала цей лепбук учням 5 та 6 класів та обговорила важливі питання з учням. Учні взяли участь у  акції « Серце людяності та розуміння» та прикріпили червоні стрічечки до серця в знак толерантності до віл-інфікованих людей.


Психологічною службою гімназії для учнів було проведено профілактичну гру «Володар кілець». З метою підвищення рівня поінформованості учасників з питань здоров’я та ризику інфікування ВІЛ.


Учні в ході розмови отримали необхідну інформацію щодо організацій, які працюють у сфері профілактики ВІЛ/СНІДу та підтримки ВІЛ\-інфікованих осіб, обговорили важливі питання, що стосуються ВІЛ/СНІДу, впливу оточення, моделей поведінки, законодавства у галузі здоров’я.

 

СНІД – це біда не однієї людини. Не однієї нації, не однієї країни. СНІД представляє загрозу для всіх. СНІД забирає життя незалежно від раси, віри, національності, статі, багатства. СНІД і далі забирає життя молодих, талановитих. У світі так багато доброго та цікавого і кожному з нас випав цей великий подарунок – життя. Цінуйте його, не марнуйте його, проживайте кожен день із радістю, з посмішками, з теплом та любов’ю.

Комментарии

Популярные сообщения из этого блога

Практикум стійкості