Кавова арт-терапія

Coffee-art – це оригінальна техніка створення картин за допомогою розчину натуральної кави. А все тому, що ця техніка є порівняно нескладною, матеріал для творчості дуже цікавий, а малюнки в результаті виходять надзвичайно легкими і світлими!



Головна відмінність кавового живопису від малювання акварельними фарбами полягає в кількості кольорів, які знаходяться в розпорядженні художника. Працюючи з кавою, ми використовуємо один лише коричневий колір, зате відтінків у нього просто безліч: від ніжно-кремового до темно-каштанового!


Ефект напівпрозорості й реалістичності малюнка досягається завдяки особливому способу нанесення кави. Починаємо завжди зі світлих місць, а потім поступово нашаровуємо колір для більш глибокої передачі тіні.

Великою перевагою кави як матеріалу для малювання є надзвичайна пластичність, тобто при потребі її можна досить легко вимити за допомогою води. Це дозволяє корегувати малюнок і досягати найкращої передачі кольорів.



Під час ароматного заняття діти розвивали навики малювання, реалізовували свої фантазії на папері, висловлювали за допомогою малюнка свої почуття. Створивши незвичайний малюнок – отримали море позитивних емоцій і незабутніх вражень!

Комментарии

Популярные сообщения из этого блога

Практикум стійкості