"На сьогодні не існує справжньої рівності між чоловіками та жінками"



Рівність жінок і чоловіків є одним із основних прав громадян та фундаментальною цінністю будь-якої демократичної держави. Задля досягнення цього зазначене право має бути не лише юридично визнаним, а й ефективно застосовуваним у всіх аспектах життя: політичному, економічному, соціальному й культурному. 
Основна мета заходу – привернути увагу суспільства до проблеми гендерної нерівності, дискримінації і можливих наслідків цього явища та мотивувати молодь зайняти проактивну позицію у зміцненні засад гендерної рівності. Захід пройшов у форматі -  дебатів (підготовка), етап проведення, де основне завдання учасників дебатів – переконати третю сторону та суддів у правоті своїх аргументів за і підсумковий етап -  визначення переможців.

Участь у дебатах взяли 2 команди - учні 5 та 6 класів. Роботу учасників оцінювала команда суддів-експерти.Судді постали перед непростим вибором, адже учасниці-команди продемонстрували чіткі, переконливі та аргументовані позиції, наводили конкретні факти та приклади, дотримувались норм та етики проведення дебатів при виборі аргументів позиції. Боротьба була настільки запекла, що обрати переможця було неможливо, тож нагородою для всіх учасників було чаювання з смаколиками.



Проєкт реалізується за фінансової підтримки програми "Активні громадяни" від Британської ради та адміністрування ГО "Лабораторія Ініціативної Молоді".

Комментарии

Популярные сообщения из этого блога

Практикум стійкості