Правопівкулеве малювання "Лисичка в зимовому лісі", "Прийшла зимонька - зима"
У нинішній час, коли багато хто женеться за успіхом, хоче гарно навчатися та отримати достойну оцінку,  живе в постійній напрузі, пошук ефективних способів розслаблення й відпочинку набуває особливо важливого значення. Адже рівень розуміння людьми понять, які стосуються здоров’я,  значно зріс, через що прийшло усвідомлення того, що релакс повинен бути ще й корисним. А ще якщо він сприяє й особистісному зростанню, підвищенню самооцінки, то вагомість його в системі цінностей стає ще більшою. Тому сьогодні є актуальним в роботі психолога правопівкульне малювання.



Арт-терапія може бути дуже різноманітною, і одним з її видів є малювання. Проте в дитини, яка  має комплекс «нехудожника» виникає внутрішнє протиріччя. З одного боку, вона горить бажанням створити шедевр, хоч маленький, а з іншого боку її охоплює страх, адже щоразу, коли вона бере олівець чи пензлик до рук, виходить ну… трошки краще, ніж в дитини з дитсадка. І ось тут може дати справді багато позитиву саме правопівкульне малювання. Методика, яку впровадила Бетті Едвардс, викладач мистецтв з американської школи,  має на меті «відключення» лівої півкулі, що відповідає за логічну оцінку дій. Тобто, Ви малюєте і при цьому не задумуєтеся над тим, чи дотримано перспективи, пропорції тощо. І в результаті  отримуєте симпатичний малюнок. І швидше за все, схочете вдосконалюватися і не спинятися на досягнутому.
В цьому році ми впроваджуємо в своїй гімназії правопівкулеве малювання. Ми малювали роботи на теми: "Прийшла зимонька - зима","Лисичка в зимовому лісі".





А додатковим бонусом від цього заняття є те, що в результаті такого відпочинку розвивається абсолютний баланс у роботі обох наших півкуль. Від цього суттєво збільшується продуктивність головного мозку, а побічним ефектом можуть стати навіть нові ідеї для навчання чи способи вирішення проблем у повсякденному житті. 

Комментарии

Популярные сообщения из этого блога

Практикум стійкості