Засідання дебатного клубу "Інтернет-найкращий шлях саморозвитку"


 Сьогодні відбулося онлайн засідання дебатного клубу "Релакс". Обрана теза – «Інтернет – найкращий шлях саморозвитку».  Ця тема досить актуальна у наш час і присвячена вона Дню безпечного Інтернету. Учні довго дискутували: показали позитивні і негативні сторони користування мережею Інтернет.
  На початку засідання куратор дебатного клубу  Сілівоненко К О. ознайомила присутніх з метою і завданнями клубу. Для дебатів обрали формат дебатів Карла Поппера, який виник як програма, що розвиває вміння розмірковувати та мислити критично, обґрунтовувати власні думки та аргументовано опонувати. Формат має свій стиль, близький до політичних дебатів, де учні навчаються обговорювати проблеми, аналізувати їх з різних точок зору, розробляти можливі шляхи (стратегії) їх вирішення.
    У цьому мета дебатів Карла Поппера – залучити учнів до обговорення проблем і планування рішень, а не просто до участі в дискусії. Такі заходи дуже популярні серед молоді світу і навчальні заходи і роботодавці вважають цей досвід дуже важливим, тому що він свідчить про активну життєву позицію та загальну ерудованість людини. .
      У засіданні взяли участь учні 8-9 класів.Учні отримали знання, які допомогли і допомагатимуть у різних життєвих ситуаціях, особливо зараз, коли Інтернет – це  невід'ємна частина нашого життя.









Після дебатів визначили плюси та мінуси саморозвитку в інтернеті:


Мінуси:

Багато непотрібної інформації.

Велика кількість інтернет джерел, де пропонується бажаний матеріал.

Є фейкова інформація (потрібно вчитися визначати правдивість інформації).

Наявність шахраїв (можна заплатити гроші, а програма не завантажується)

Самотність при вивченні матеріалу.

Відволікаєшся на яскраві реклами (марна трата часу).

Інформація Інтернет не має каталогізації (описання змісту, форми), а містить лише мінімальну структуру інформаційних матеріалів.

Інтернет не забезпечує ефективного пошуку інформації фундаментальних наукових досліджень

Не вся інформація розміщена на сторінках в Інтернеті.

Плюси:

Свобода вибору

Економія грошей (не користуємося послугами репетитора)

Економія часу, особливо у великому місті (час на дорогу, очікування транспорту і т.д)

Цікавий виклад матеріалу (відео, яскраві зображення, цікаві завдання)

Можливість працювати у будь-який час.



Проект реалізується за фінансової підтримки програми "Активні громадяни" від Британської ради та адміністрування ГО "Лабораторія Ініціативної Молоді".

Комментарии

Популярные сообщения из этого блога

Практикум стійкості