Засідання дебатного клубу 

«Сучасна школа дає нам всі можливості підготуватися до реального життя»


Відбулося  онлайн засідання дебатного клубу "Релакс". Дана тема стала досить актуальнішою в умовах воєнного часу.  Адже для того, щоб підготувати учнів реального життя у сучасній школі повинно багато чого змінитися.
Сучасна школа — це коли щодня вчаться не тільки учні, а й вчителі Освіта сьогодні вимушено проходить етапи змішаного та дистанційного навчання. З'являються нові технології, які змінюють освіту, а, отже, змінюються й вимоги до навчання дітей, адже від цього залежать успіхи учнів у майбутньому.
Учні прийшли до висновку, що школа повинна бути інтерактивною, мобільною (легко трансформувтись та пристосовуватись під потреби дітей) та бути обладнаною сучасними технологіями. Також це школа з інтерактивним методом навчання, вільним доступом до інтернету та електронних бібліотек. Школа, яка надає якісну освіту. 
Діти проводять в школі більшу частину свого дня, тому школа – це не лише приміщення, це атмосфера заохочення та розвитку. Саме тому школа нового покоління має затишну домашню атмосферу, є чистою та відремонтованою, має їдальну з різноманітним меню, оснащення класів школи є сучасним, а самі класи світлі, просторі та теплі. Школа має бути осередком мрій, де кожен учень повірить в те, що зможе себе реалізувати як особистість.
Школа має навчати дітей мислити глобально та різносторонньо. У школі відбувається вивчення кількох іноземних мов на вибір учнів, без перевантаження від домашнього завдання,без зайвих обов’язкових, та часто непотрібних, уроків, проводиться більше факультативних занять на вибір учня. Також школа нового покоління є міжнародною, вона взаємодіє з іншими сучасними школами з-закордону.
    З цього випливає, що сучасна школа повинна мати затишну домашню атмосферу, повинна бути чистою та відремонтованою, мати їдальню з різноманітнім меню, класні кімнати повинні бути сучасними, затишними, гарно освітленими, просторими і теплими. Основна мета сучасної школи це не тільки навчити дітей, а дати можливість кожному учневі реалізувати себе як особистість.

    Сучасна школа повинна бути спортивною, оскільки як говорить прислів’я: «У здоровому тілі здоровий дух», чи не так? Саме тому, школа повинна мати хороший спортивний зал.
Школа повинна навчати дітей мислити, а не просто заучувати. Навчання має бути без перевантаження від домашнього завдання і без зайвих обов’язкових, та часто непотрібних уроків, необхідно проводити більше факультативних занять на вибір учня. Школа повинна допомагати розвивати таланти дітей, вони повинні бути реалізовані через організацію творчих гуртків після уроків.
В очах дітей вчитель є порадником та другом, він є доброзичливий, життєрадісний, готовий прийти на допомогу та надати підтримку і саме вчитель формує позитив та радість від навчального процесу учнів, оскільки від вчителя залежить як учні будуть вчитися і старатися, коли вчитель має ці якості, то і дітям хочеться іти в школу.
Сучасна школа повинна мотивувати до гармонійного особистісного розвитку дитини. Це повинна бути школа мрій, де кожен учень зможе себе реалізувати як індивідуальність, вона повинна виховувати лідерів та активних громадян з високими моральними стандартами. Це школа, де думка кожної дитини має бути почута.


У ході спеціально організованої  гри команди аргументовано доводили тезу, що пропонувалась до обговорення, а також в межах часових рамок представляли свою позицію. Учні були розподілені на підгрупи, кожній з яких потрібно було відстояти певну точку зору, надавши аргументи. Така практика співпраці, є дуже корисною для розвитку особистості.
Переможцем за результатами оцінювання суддями було визначено команду учнів 6 класу, які були краще підготовленими до дебатів. 







Проект реалізується за фінансової підтримки програми "Активні громадяни" від Британської ради та адміністрування ГО "Лабораторія Ініціативної Молоді".






Комментарии

Популярные сообщения из этого блога

Практикум стійкості