Насильство серед молоді-результат впливу суспільства, а не сім`ї

Засідання дебатного клубу

«Насильство серед молоді-результат впливу суспільства, а не сім`ї»

Насильство серед молоді є глобальною проблемою громадської охорони здоров’я, яка охоплює широке коло дій — від знущань і бійок до більш важких випадків сексуального та фізичного примусу і вбивств. За статистикою, щорічно у світі відбувається понад 200 тис. убивств серед молодих осіб у віці від 10 до 29 років, це 43 % від загальної кількості таких випадків, що робить вбивство четвертою за значущістю причиною смерті серед людей цієї вікової групи.

Показники насильницького позбавлення життя серед молоді різко варіюються як між країнами, так і всередині них. У глобальних масштабах 83 % жертв убивств серед молодих людей – чоловіки, і у всіх країнах світу більшість осіб, які чинять тяжкий злочин, також мають чоловічу приналежність.



Це надзвичайно актуальна проблема, яку ми оговорили на онлайн засідання нашого дебатного клубу. "Насильство серед молоді - результат впливу суспільства, а не сім’ї», для учнів нашої гімназії, які дебатували за Всесвітнім форматом шкільних дебатів.

Одним з основних завдань дебатів, є оволодіння учнями навичками переконливої аргументації та набуття досвіду участі у дискусії. В ході дебатів, кожна команда готова розглядати проблему з протилежних позицій, вчиться враховувати різні погляди та інтереси, що сприяє глибокому розумінню теми та вмінню працювати з інформацією. Навчання через дебати, дозволяє розвивати у школярів навички критичного мислення та формувати активну громадянську позицію. В багатьох країнах світу технологія дебатів вже тривалий час є невід’ємною складовою навчального процесу, саме через те, що дебати формують компетентності, необхідні для життя в сучасному світі.






Проєкт реалізується за фінансової підтримки програми "Активні громадяни" від Британської ради та адміністрування ГО "Лабораторія Ініціативної Молоді".Дякую всім учасникам за яскраві емоції та конструктивну працю!


Комментарии

Популярные сообщения из этого блога

Практикум стійкості