Арт-терапія-зцілення мистецтвом

 Засідання дебатного клубу

«Арт-терапія – зцілення мистецтвом»


    Арт-терапія (англ. Аrt - "мистецтво", Therapy - "лікування"; лат. ars - мистецтво, грец. Therapeia - лікування) - це зцілення людської душі і тіла за допомогою різних видів мистецтва: малюнку, ліпки, танцю, пісні, фотографії, театру тощо.
У сучасному світі лікувальна сила мистецтва використовується в арт-терапії, яка знаходить все більше і більше шанувальників у всьому світі.
Під час дебатів учні у загальних рисах дізнатися про те, що таке арт-терапія, які її цілі та особливості; ознайомитись з видами і напрямками арт-терапії, зокрема ізотерапією (малювання), фототерапією, казкотерапією, глинотерапією, драматерапією, танцювальною терапією і багатьма іншими.
А також прийшли до висновку, що саме творчий процес, пов'язаний з самовираженням, може допомогти людям вирішувати проблеми, а також керувати поведінкою і почуттями, знизити стрес і підвищити самооцінку.
А для того, щоб займатися арт-терапією і отримувати переваги, не потрібно бути талановитим і обдарованим художником.


🌈Арт-терапія використовується як метод корекції емоційних станів. Це творчий метод вираження, який використовується в якості терапевтичної техніки. Вона виникла на перетині мистецтва і психотерапії.


🌈Мета арт-терапії - це, по суті, зцілення. Вона може бути успішно застосована до людей з фізичними, розумовими або емоційними проблемами, захворюваннями і розладами. У терапевтичному процесі можна використовувати будь-який тип візуального мистецтва, включаючи живопис, малюнок, скульптуру, фотографію та цифрове мистецтво.
У більшості сеансів арт-терапії основна увага приділяється внутрішньому досвіду - почуття, сприйняттям і уяві. Хоча арт-терапія може включати в себе навички навчання або мистецтво, акцент в першу чергу робиться на розробці і вираженні образів, які знаходяться всередині людини, а не на ті, що він бачить у зовнішньому світі.




Арт-терапія має потужний позитивний вплив на психоемоційні стани.
Учні знайшли багато позитивних аргументів на користь арт-терапії.


Проєкт реалізується за фінансової підтримки програми "Активні громадяни" від Британської ради та адміністрування ГО "Лабораторія Ініціативної Молоді".

Комментарии

Популярные сообщения из этого блога

Практикум стійкості